Dünyanın En Tehlikeli Yerleri


DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

   ---



   ---
Death Valley    
Dünyanın en sıcak bölgesi Death Valley'dir. Bu çölde su olmadan sadece 14 saat yaşayabilirsiniz. Bölgede şimdiye kadar kaydedilmiş en yüksek sıcaklık 56.7 derece,

Danakil Çölü / Eritre 
50 derece sıcaklık, sayısız aktif volkan, toksik gazları tükenen sıcak su kaynakları ve inanılmaz güzel bir manzara. Çoğu kişi bu korkunç yeri "Yeryüzü cehennemi" olarak nitelendiriyor ancak her yıl buraya yüzlerce maceracı ziyaret ediyor. Bölgede rehbersiz bulunmak yasak.    
   ---



   ---

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

Washington Dağı'nın zirvesi dünyadaki en hızlı rüzgarlara ev sahipliği yapmaktadır. Şimdiye kadar kaydedilen en yüksek hız saatte 327 kilometre saattir. Burada tehlikeli olan sadece rüzgarlar değil, hava sıcaklığı sıfırın altında 40 dereceye kadar düşer. Bölgedeki sürekli kar yağışı da devam etmektedir ve bu Washington Dağı'nı dünyanın en tehlikeli zirvesi yapar.

Sinabung Volkanı / Endonezya     
Endonezya'nın Sumatra adasında yer alan aktif yanardağın çoğu yerinde patlamalar meydana gelir. Yakınlarındaki köyler 2010, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında lav ve kül ile tamamen kaplanmıştır. En son patlama 27 Şubat 2016'da meydana geldi.

lha da Queimada Grande (Yılan Adası) /Brezilya
Brezilya'nın kıyılarında saklı olan bu ada dünyanın en tehlikeli yeri olarak kabul ediliyor. Nedeni ise son derece basit. Ada gezegenin en zehirli yılanlarına ev sahibi yapmaktadır. Araştırmacılara göre metrekare başına yaklaşık 5 yılan yaşamakta ve dünyanın en zehirli yılanı Bothrops da burada bulunmakta. Brezilya hükümeti adaya ayak basmayı yasaklamış, ancak yıl boyu turistler burada boy gösteriyor.

Madidi Ulusal Parkı / Bolivya      
Manzara gerçekten muhteşem. Ama bir o kadar da ölümcül. Neden mi? Çünkü bölge dünyanın en tehlikeli ve agresif hayvanlarına ev sahipliği yapmakta. Bölgedeki bazı bitkiler de ölümcül. Bunlardan herhangi biriyle temas kaşıntı, baş dönmesi ve döküntülere neden olur. Burada vücutta meydana gelebilecek bir kesik veya küçük bir yara tropik parazitlere neden olur.

Bikini Atoll / Marshall Adaları    
Masmavi bir deniz, harika bir kumsal. Adeta cennetten fırlamış bir sahil gibi. Fakat Bikini Atol adasını bir radyoaktif çoraklığa çeviren sayısız nükleer test programına ev sahipliği yapmıştır. Bu durum hem insanlar hem de tüm canlı organizmalar için bölgeyi son derece tehlikeli bir hale çeviriyor.

Elephant Kingdom / Tayland        
Elephant Kingdom, turistlerin gezip görmeleri için küçük bir timsah çiftliğine çevrilmiştir. Turistler yarı kapalı derme çatma salları kiralayıp nehirde elleriyle timsah beslerler.

Afar       
Afar bölgesinde bulunan volkan gezegenin en tehlikeli yanardağlarından biridir. Devamlı küçük depremler yaratır, derin yarıklar açılır. Zirvesinde iki lav gölü bulunmakta. İçlerindeki lav oranları her gün değişkenlik gösterir.

Natron Gölü / Tanzanya       
Fotoğraflara baktığınızda dünya dışı bir bölge gibi görünebilir. Bu gerçeküstü görüntü Tanzanya'dan. Gölün üzerindeki alkali tuz kabuğu o kadar tehlikelidir ki temas eden tüm canlılar hayatını kaybeder.           
   ---
 

  ---
 

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

      
Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

  Sayfa Listesi    
Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Alfabetik Sayfa Listesi     Ana Sayfa     Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Belirli Gün ve Haftalar Sayfa Listesi     Bitkiler Sayfa Listesi     Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Din Sayfa Listesi     Edebiyat Sayfa Listesi     Eğitim Sayfa Listesi     Ekonomi Sayfa Listesi     Elektrik Sayfa Listesi     Erkekler İçin Sayfa Listesi     Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Gelecek İçin Sayfa Listesi     Güncel Sayfa Listesi     Hayvanlar Sayfa Listesi     İçecekler Sayfa Listesi     Kadınlar İçin Sayfa Listesi     Konular     Sağlık Sayfa Listesi     Sayfacuk     Siyaset Sayfa Listesi     Spor Sayfa Listesi     Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Teori Teoriler Sayfa Listesi     Üretim Sayfa Listesi     Yenilenebilir Enerji Sayfa Listesi     Yerleşim Yerleri Sayfa Listesi     Yiyecekler Sayfa Listesi     Yönetim Sayfa Listesi     


DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

  Konular   
A     Akrostiş Şiir Şiirler     Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler     Belirli Gün ve Haftalar     Bitkiler     Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler     Din     Edebiyat     Eğitim     Ekonomi     Elektrik     Erkekler İçin     Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler     Gelecek İçin     Güncel     Hayvanlar     İçecekler     Kadınlar İçin     Listeler    Sağlık     Sayfacuk     Siyaset     Spor     Şiir Şiirler     Teori Teoriler     Üretim     Yenilebilir Enerji     Yerleşim Yerleri     Yiyecekler     Yönetim     
    

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

    

DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YERLERİ

   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

RASTGELE SAYFALAR