Dünyanın En Temiz Suları


DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

   ---



   ---
Linapacan Adası, Filipinler'e bağlı bir yerleşim yeridir. Dünyanın en temiz suyu olarak kabul görmüştür.

Hint Okyanusu'nda yer alan Maldivler, dünyanın coğrafi olarak en dağılmış alanlarından biridir. Berrak suları ve yaban hayatı ile dünyanın dört bir yanından turist ağırlar.
   ---



   ---

DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

Muğla'nın Bodrum ilçesi, mavinin 50 tonunu barındıran müthiş tabiatıyla sadece Türk turizminin değil, dünya çapında turizmin en çok tercih edilen noktalarından biridir.

Macarelleta, denizin turkuaz sularının sakin bir havuzu olduğu ince beyaz kumla pastoral bir koydur. Çam ağaçları ve holm meşe kaplı tepelerde barındırılan bu kışın bile güneşlenmek için yeterince sıcaktır.

Samoa'nın Lotofaga Köyü'nde bulunan bir berrak su havuzudur To Sua Okyanus Çukuru. Büyük bir yüzme alanıdır. 30 metre derinliğindeki bu noktaya ziyaretçiler merdiven ile ulaşıyorlar.

Sabah, Malezya'nın 13 üye ülkesinden biridir ve en doğudaki devletidir. Borneo Adası'nın kuzey kesiminde yer almaktadır. 

Jenny Gölü, birçok yürüyüş parkuru, doğal tekne gezintileri ve Teton Range'in en yüksek doruklarına çıkan önemli tırmanma rotalarına hızlı erişim ile Grand Teton Milli Parkı'nda önemli bir odak noktasıdır.

Bonito, zemindeki kireç taşı nedeniyle suyu muazzam bir şekilde filtrelenir. Müthiş berrak sulara sahip olan bu bölgedir burası. Bir dizi balık ve bitki türü bu yüksek kalsiyum ortamına adapte olmuştur, böylece tüm nehirler yaşam boyu ve şaşırtıcı bir ziyaret mekanı oluştururlar.

Fransa'nın en zarif noktalarından biridir. Fransa'nın dört bir alanından yürüyüşçülere ve tırmanışçılara ev sahipliği yapar. Turkuazdan koyu maviye uzanan skalada mavi suları vardır.

Aragusuku olarak da anılan Panari, Yaeyama Adaları'ndan biridir. Dünyanın en iyi dalış yerlerinden biri olarak bilinir. 400'den fazla mercan, 5 çeşit deniz kaplumbağası, manta ışınları, balina köpekbalığı ve her tür tropikal balık türü, hepsi Okinawa civarında yaşar.

Puerto Ayora, Ekvator'un Galápagos kentinde bulunan ve Santa Cruz Adası'nın güney kıyısında yer alan bir şehirdir. 

Tahoe Gölü, Birleşik Devletler'in Sierra Nevada kentinde bulunan büyük bir tatlı su gölüdür. Tahoe Gölü, Kuzey Amerika'nın en büyük dağ gölüdür ve  501 metre derinliğe sahiptir ve bu da Amerika Birleşik Devletleri'nde ikinci en derin deridir. 

Cayos Cochinos veya Cochinos Cays, Honduras'ın kuzey kıyılarında La Ceiba'nın 30 kilometre kuzeydoğusundaki iki küçük adadan oluşan grup ve 13 küçük mercan küveti grubudur. Adalar, Deniz Koruma Bölgesi olup, Mezo-Amerikan Bariyersiz Reef olarak bilinen dünyanın ikinci büyük mercan resifi sisteminin parçasıdır.

Primošten, Hırvatistan'da bir kasaba. Güneyde Adriyatik kıyısındaki Šibenik ve Trogir şehirleri arasında yer alır. Primošten'in en büyük plajı Raduča, küçük kısmı Mala Raduča, Hırvatistan'ın en güzel 10 plajından biridir.

St George, Bermuda'nın doğu ucunda yer alır ve bir UNESCO dünya mirası alanıdır.

Hawaii'nin Oahu Adası'nda bulunan Hanauma Körfezi, çok iyi korunmuş bir doğal güzelliğe sahip. Yüzlerce tropik balık türü, sakin ve berrak sularıyla mükemmel bir keşif noktası. 
Arjantin'de Patagonya bölgesinde bulunan kısa bir nehir. Buzul beslemeli bir nehir olduğu için hayli soğuktur. Vahşi dalgalanmalara eğilimli olduğu için yağış dönemlerinde çok agresif tepkiler verir. Hızlı bir akışa sahip olduğundan su sporcuları için tercih sebebidir. 

Korfu, İyon Denizi'ndeki bir Yunan adasıdır ve Yunan mitolojisinin başlangıcından itibaren Yunanistan tarihine bağlıdır. 

Aitutaki, Cook Adaları'nı oluşturan 15 adadan biridir. Yaklaşık 2.000 kişilik bir nüfusa sahiptir. Ve Cook Adaları'nın en çok ziyaret edilen ikinci adasıdır.

Phi Phi Adaları'nın adasında en geniş olan adadır Koh Phi Phi Don ve tek daimi yerleşim yeridir. Ayrıca ada takımındaki tek volkanik olmayan çoğunluğu kireç taşından oluşan adadır. Feribotla ulaşım sağlanan adada 11.00-15.00 saatleri arasında ziyaretçi oranı oldukça yüksek.

Playa Blanca, Baru Adası'nda Cartagena'nın ana limanından tekneyle yaklaşık 1 saat kadar uzaktadır. Tertemiz plajıyla Karayipler'in incisi diyebiliriz. Sakin ve sıcak suyuyla, şnorkel ile dalma ve yüzme için muazzam bir yerdir.

Arnensee, İsviçre'nin Bern kantonunda bir göldür. Dileyenler berrak ama serin sularında yüzebilecekleri gibi, balık tutabilir ya da piknik yapabilirler. Ayrıca Arnensee, yürüyüş için ideal bir yerdir.

Malezya'ya ait minicik bir ada olan Tioman Adası, dalmaktan hoşlananlar için ideal bir nokta. Sekiz ana köye sahip olan Tioman Adası, yoğun bir ormanlıktır aslında. Ada mercan resifi ile çevrili olduğu için popüler bir tüplü dalış noktasıdır. Gümrüksüz statüye sahip olan ada çok sayıda tatil yeri ve dağ evleriyle çevrilidir. 

Belo Sur Mer'e gelen ziyaretçiler, kilometrelerce uzunluktaki bembeyaz kumlu plaj ve kusursuz berraklıktaki sularla karşılaşıyorlar. Fakat Madagaskar sularında mevcut olan durum burada da geçerli; Belo Sur Mer suları güçlü gelgitlere sahip olduğu için yüzmek riskli.

Kartpostallardan çıkmış gibi, bembeyaz kumlu plajları, son derece dost canlısı yerli halkıyla Köpek Adası dünyanın en güzel noktalarından bir diğeri

Dünyanın en berrak suya sahip noktalarından biri olan Culebra Adası, bembeyaz plajları, palmiyelerle çevrili evleriyle tam bir cennet.

Berrak sularında yüzüp, bembeyaz kumlarında güneşlenmek dışında, köpek balığı beslemek gibi heyecanlı aktivitelere de ev sahipliği yapıyor.

31 km'lik bir alana uzanan Torch Gölü, Michigan'ın en uzun gölü. Kanocular, balıkçılar ve dalgıçlar için uğrak nokta. 
Safir mavisi sularıyla Exuma tam bir cennet. Dünyanın en ünlü yıldızlarının tatil noktalarından biri.

Yüzücüler ve dalgıçlar için tam bir cennet olan Comino Adası, film yapımcıları için de gözde noktalardan biri. 

İguanaları, kaplumbağaları, nadir kuş popülasyonu, muhteşem balık türleri, sayısız rengarenk canlıları barındıran doğasıyla billur suların birleşimi San Andres Adası, dünyanın en eşsiz noktalarından biri.

İtalya'ya ait adalardan biri olan Sardinya, Akdeniz'in en güzel sularından birine sahip. Turkuaz renkteki suyu ile Akdeniz'in incisi diye biliniyor.

Eagles Bay olarak da bilinen bu muhteşem yer, tam 8 km uzunluğunda kumsala sahip. Dominik Cumhuriyeti ile Haiti arasında sınırda yer alıyor.        
   ---
 

  ---
 

 DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI


      
Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

  Sayfa Listesi    
Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Alfabetik Sayfa Listesi     Ana Sayfa     Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Belirli Gün ve Haftalar Sayfa Listesi     Bitkiler Sayfa Listesi     Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Din Sayfa Listesi     Edebiyat Sayfa Listesi     Eğitim Sayfa Listesi     Ekonomi Sayfa Listesi     Elektrik Sayfa Listesi     Erkekler İçin Sayfa Listesi     Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Gelecek İçin Sayfa Listesi     Güncel Sayfa Listesi     Hayvanlar Sayfa Listesi     İçecekler Sayfa Listesi     Kadınlar İçin Sayfa Listesi     Konular     Sağlık Sayfa Listesi     Sayfacuk     Siyaset Sayfa Listesi     Spor Sayfa Listesi     Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Teori Teoriler Sayfa Listesi     Üretim Sayfa Listesi     Yenilenebilir Enerji Sayfa Listesi     Yerleşim Yerleri Sayfa Listesi     Yiyecekler Sayfa Listesi     Yönetim Sayfa Listesi     


DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

  Konular   
A     Akrostiş Şiir Şiirler     Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler     Belirli Gün ve Haftalar     Bitkiler     Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler     Din     Edebiyat     Eğitim     Ekonomi     Elektrik     Erkekler İçin     Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler     Gelecek İçin     Güncel     Hayvanlar     İçecekler     Kadınlar İçin     Listeler    Sağlık     Sayfacuk     Siyaset     Spor     Şiir Şiirler     Teori Teoriler     Üretim     Yenilebilir Enerji     Yerleşim Yerleri     Yiyecekler     Yönetim     
    

DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

DÜNYANIN EN TEMİZ SULARI

    
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

RASTGELE SAYFALAR