Baharatların Kullanıldığı Yiyecekler İçecekler


BAHARATLARIN KULLANILDIĞI  

 YİYECEKLER İÇECEKLER

BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER

   ---



   ---
Adaçayı
Çay gibi haşlanarak içildiği gibi, et yemeklerine koku ve lezzet vermek için de kullanılır. Karaciğer, ördek, kaz, tavuk ve av hayvanların kızartmalarında, kızarmış patateslerin, hamurlara koyulan yağların kokulandırılmasın da, salamuralar da, etlerin dinlendirilmesin de çok kullanılır.


 Bütün veya hafif dövülmüş olarak kurabiyeler de, hamur islerinde, gevrekler de, çöreklerde kraker ve ekmeklerde kullanılmaktadır.       
   ---



   ---

 BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER

Ardıç
av ve kümes hayvanlarının etlerinin pişirilmesinde, dinlendirilen etlerde kullanılmaktadır.

Biberiye
Balık buğulama da, et ve soslu tavuk yemeklerinde, pizzaların sosunda, av ve kümes hayvanlarının etlerinden yapılan yemeklerde diğer et yemeklerinde ve soslarda kullanılır.

Defne
Domates soslarında, pilavlarda, diğer et, sebze ve balık yemeklerinde kullanılır.

Dereotu
Cacık, çiroz salatası gibi bazı salatalarda ve zeytinyağlı birçok yemekte, böreklerde çiğ ve pişmiş olarak kullanılır.

Fesleğen
Soslu sebze ve et yemeklerinde, domates salçasında, çorba ve salatalarda, soslarda kullanılmaktadır.

Hardal
Izgara etlerin yanında ve bazı soslarda kullanılır. Hardal toz halinde bazı yemeklerde de kullanılır.

Haşhaş
Hamur islerinde, ayrıca çöreklerin üstlerine serpiştirmek için kullanılır.

Tatlılarda, keklerde ve diğer her turlu tuzlu yemeklerde aromayı arttırıcı olarak kullanılır.

Kakule
Ekmek, unlu mamullerde,  yeşil tanelerin içinden çıkan tohumlarla cay ve kahve yapımında birlikte kaynatılarak kakuleli kahve, cay yapımında kullanılmaktadır.

Karabiber
Bütün yemeklerde kullanılır.

Karanfil
Et, tavuk kızartmalarında, kompostolarda, bazı tatlılarda, şerbetlerde, keklerde, dondurmalarda, bazı sos ve yemeklerde kurabiye, kek ve tatlılarda, çayı kokulandırmak için karanfil kullanılır.

Kekik
Bütün et kızartmalarında, domates kaynaklı soslarda, pizzalarda, hamur islerinde, yumurta ve mantarlı yemeklerde Etlerin, ızgaralarında, sebzelerin, haşlanmış balıkların ve salçaların kokulandırılmasında kullanılır   

Kereviz Tohumu 
Turşu tatlandırmada, salata soslarında, çorbalarda, kızartma etlerin soslarında kullanılır.

Kişniş
Köfteler de, kereviz, patlıcanlı, soğanlı, sosisli yemeklerde, mercimek, patates, baklagillerle yapılan yemeklerde,  bisküvi ve hamur islerinde kullanılabilir.

Kimyon
Köfte, Sucuk, ızgara, etli dolmalarda, çorbalarda kullanılır. Peynir, tuzlu bisküvilerin ve ekmek hamurunda, havuç, domates, biber salatalarının soslarında, balıkta, lahana, patlıcan mercimek gibi sebzelerde,patatesli yemeklerde kullanılır.

Mahlep
Keklere, çöreklere, kuru pastalarda kullanılır  

Mercanköşk
Balık ve et yemeklerinde, kuzu ve dana eti ile yapılan ızgara ve soslu yemeklerde, domatesli yemek ve salatalarda, haşlanmış sebzelerde kullanılır. Tavuk kızartmalarında, Kuru sebzeli yemeklere çorbalara, soğanlı patates, sosisli yemeklere, pizza sosuna kullanılır.

Nane
Ezogelin, mercimek gibi çorbalarda, kuzu etinde, soslarda, çay ve diğer içeceklerde. tatlı ve dondurmalarda , salata ve dolmalarda kullanılır.

Rezene
Spagetti soslarında, salata soslarında, patates salatalarında, somon, uskumru, levrek gibi balıkların buğulamalarında, mantar soslarında kullanılır. Çerkez tavuğu, kuzu eti ızgara balık, kabak, bazı tür keklere ve konservelerde kullanılır.

Safran 
Pilav, zerde,  gibi yemeklerde,ekmek yapımı  hamur islerinde, balık yemeklerinde kullanılır.

Sumak 
Salatalarda, yoğurtlu kebaplarda kullanılır.

Susam  
Ekmek, hamur isi, bazı keklerde ve salata soslarında kullanılır.

Sütlü tatlılarda, salep, boza, pastalarda, meyve kompostosunda, keklerde, elma turtasın da ve dondurmalarda kullanılır. Çubuk halindeki tarçın ıhlamur ve karanfille kaynatılmak sureti ile sıcak bir kış içeceği olarak içilir.

Tarhun    
Sebze çorbalarında her türlü salata ve soslarında, söğüş, omlet, ızgara somon balığı, haşlanmış veya pişirilmiş tavuk, dana ve av etlerinin soslarında, salçalı et yemeklerinde, soslarda, yumurtalarda ve salatalarda, mayonezler de kullanılır.

Vanilya
Sütlü tatlılarda, dondurmalarda, pasta ve şekerlemelerde kullanılır.

Yenibahar 
Etli ve zeytinyağlı dolmalarda, genel olarak soslarda, et yemeklerinde. Köfteler de kullanılır.

Zencefil   
Unlu, yumurtalı beyaz soslarda. Bazı etli dolmalara konulur, ızgara etlere, Tatlılara ve bazı kuru pastalara, kurabiyelere konulur. Şerbet, meşrubat yapımında. Salep Ihlamurla karıştırılır.

Zerdeçal    
Et, balık ve yumurtalı yemeklerinde, pirinç pilavı, her türlü makarna ve hamur işlerinde, balık çorbalarında, mayonezler de kullanılır. Salatalarının içine ilave edilebilir. Pilavlarda, hamur islerinde, hardal sosu yapımında, tereyağı ve peynirlerde kullanılmaktadır.   
   ---
 

  ---
 

BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER


      
Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER

  Sayfa Listesi    
Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Alfabetik Sayfa Listesi     Ana Sayfa     Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Belirli Gün ve Haftalar Sayfa Listesi     Bitkiler Sayfa Listesi     Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Din Sayfa Listesi     Edebiyat Sayfa Listesi     Eğitim Sayfa Listesi     Ekonomi Sayfa Listesi     Elektrik Sayfa Listesi     Erkekler İçin Sayfa Listesi     Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Gelecek İçin Sayfa Listesi     Güncel Sayfa Listesi     Hayvanlar Sayfa Listesi     İçecekler Sayfa Listesi     Kadınlar İçin Sayfa Listesi     Konular     Sağlık Sayfa Listesi     Sayfacuk     Siyaset Sayfa Listesi     Spor Sayfa Listesi     Şiir Şiirler Sayfa Listesi     Teori Teoriler Sayfa Listesi     Üretim Sayfa Listesi     Yenilenebilir Enerji Sayfa Listesi     Yerleşim Yerleri Sayfa Listesi     Yiyecekler Sayfa Listesi     Yönetim Sayfa Listesi     


BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER

Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER

  Konular   
A     Akrostiş Şiir Şiirler     Bayan İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler     Belirli Gün ve Haftalar     Bitkiler     Çeşitli Akrostiş Şiir Şiirler     Din     Edebiyat     Eğitim     Ekonomi     Elektrik     Erkekler İçin     Erkek İsimlerine Akrostiş Şiir Şiirler     Gelecek İçin     Güncel     Hayvanlar     İçecekler     Kadınlar İçin     Listeler    Sağlık     Sayfacuk     Siyaset     Spor     Şiir Şiirler     Teori Teoriler     Üretim     Yenilebilir Enerji     Yerleşim Yerleri     Yiyecekler     Yönetim     
    

BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER


Sayfacuk   
               Ana Sayfa   
                              Alfabetik Sayfa Listesi      

BAHARATLARIN KULLANILDIĞI YİYECEKLER İÇECEKLER

    
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

RASTGELE SAYFALAR