Kirli ve Tuzlu Sudan Temiz Su Üretim Teorisi


KİRLİ VE TUZLU SUDAN TEMİZ SU ÜRETİM TEORİSİ

KİRLİ VE TUZLU SUDAN TEMİZ SU ÜRETİM TEORİSİ

 Deniz suyu gibi tuzlu sulardan ve  diğer çeşitli  maddelerle  kirlenmiş sulardan sürekli yeterli  miktarda içilecek temiz su üretimi çalışmalar sürmektedir.
  Doğal felaketlerde ve acil durumlarda  kullanılacak   temiz su bulunma zorluğu  yaşanmakta bu nedenle  temiz ve  kullanılabilir su üretme çalışmaları desteklenmelidir.    
   ---



   ---
 Dünyanın büyük bölümü sularla kaplı  olmasına rağmen   kullanacağımız temiz su bulma  güçlüğü yaşamaktayız.  Acil durumlarda bu sorun en önemli  sorun haline  gelmektedir.
  Dünyanın her yerinde deniz ortasında  dahi ihtiyacı  karşılayacak temiz su üretmek için deneyler yapmalıyız.  Bu deney ve çalışmalara fikir verebilecek beklide denenmesinde ve deney sonuçlarına göre geliştirilmesinde faydası olan bir temiz su üretme düşünmesini sizlerle paylaşayım
Düşüncem elektron sıçramasının oluşturacağı sıcaklığı kullanarak saf su üretmedir.
 Kapalı alan içinde oluşturulan   düzenekle 2 metal tabakasına (araları açık) gerilim uygulanır.2 tabakanın ortasından   tuzlu ve kirli su damlası damlatılır.   Su damlası aşağı düşerken tabakalardan   elektron atlaması olur ve su damlasını  elektrik çarpar ve sıcaklık oluşur ve bu sıcaklık nedeniyle su buharlaşır buharlaşmayan maddeler aşağı düşer. Elektron atlaması nedeniyle oluşan sıcaklık bakterileri ve sudaki diğer zararlı canlıları öldürür.         
   ---



   ---

KİRLİ VE TUZLU SUDAN TEMİZ SU ÜRETİM TEORİSİ

  Su elektron atlaması nedeniyle oluşan sıcaklıkla kaynayıp su buharı oluşur.  Oluşan su buharı yoğunlaştırma  için kullanılan damıtma bölümünden geçirilir ve su buharı suya dönüştürülür.
Bu tür deneyler düşünülmesi ve uygulanması gereken deneylerdir.
Sonuçları kayıt altına alınır ve çıkan sonuçların değerlendirilmesi neticesi başka konularda yararlı olacak bilgilere kavuşulabilinir.
Farkındalık yaratmak duyarlılığı arttırmak ve gelişmenin önünü açacak bilgilere kavuşmak için çok aykırı ve zıt gelse de bu deney ve çalışmaları desteklemeliyiz.    
   ---
 

  ---
 

KİRLİ VE TUZLU SUDAN TEMİZ SU ÜRETİM TEORİSİ

    
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

RASTGELE SAYFALAR