Spor Yaparken Havayı Temizleyebiliriz ve Elektrik Üretebiliriz


SPOR YAPARKEN HAVAYI TEMİZLEYEBİLİRİZ VE ELEKTRİK ÜRETEBİLİRİZ

SPOR YAPARKEN HAVAYI TEMİZLEYEBİLİRİZ VE ELEKTRİK ÜRETEBİLİRİZ

Yağmur havadaki tozu toprağı ve çoğu kirletici gazları temizler  Kapalı bir alanda yağmurlama yaparsak ve bu alan içinden hava geçirirsek bu havadaki tozu toprağı ve bazı zararlı gazları temizlemiş oluruz Soğuk havada oluşacak hava akımı yani rüzgârın kuvveti daha fazla olur.         
   ---



   ---
 Yağmurlama yapacağımız su soğuk su olursa ve soğuk su ile havayı yıkarsak havanın yoğunluğu ve iş gücü kuvveti daha fazla olur. Hava kapalı boru sisteminde su gibi davranır bir yerden diğer yere boru içinde hareket edebilir. Su dan avantajı yer çekimine bağlı değildir. Su gibi yerçekimine uyarak aşağıya doğru akma şartı yoktur. Boru içerisinde aşağı yukarı sağa sola boş bulduğu her yöne doğru hareket edebilir. Kapalı odacıklar arasında boru bağlantısı kurulmalı halinde bu boru bağlantısı içerisinden geçerek odacıklar arasında hava akımı oluşur. Bu şekilde bir ucu kapalı bir bileşik kap sistemi oluşturduğumuzda kapalı olan en son noktadan bir miktar havayı alarak dışarı atarsak (Körük v.b. cihazla ) orada bir alçak basınç elde etmiş oluruz.   
Bu sistemin dışında kalan havanın basıncı yüksek olur.
Hava kendini dengelemek için hava akımıyla yani rüzgâr olarak  oluşan o boşluğu alçak basıncı doldurmak için hareket eder ve önüne çıkabilecek tüp engelleri aşmak için uğraşır. Günlük hayatta diş doktorlarının kullandığı diş kesme yontma aletleri yüksek basıncın dışarıya yani alçak basınç olan yere gitmek için yaptığı harekettin kullanılması nedeniyle oluşan hareket enerjisini kullanmaktadır. Yani yüksek basınçtan alçak basınca gitmek için uğraşan havanın hareket enerjisi şu anda bazı aletleri çalıştırmaktadır.          
   ---



   ---

SPOR YAPARKEN HAVAYI TEMİZLEYEBİLİRİZ VE ELEKTRİK ÜRETEBİLİRİZ

Şu anda rüzgâr enerjisini elektriğe dönüştüren rüzgâr jeneratörleri bulunmakta ve açık alanda elektrik üretmektedir. Açık alanda bizlerin kontrolü dışında ne gelirse onla çalışan ve bir birini etkilememek için geniş bir alana ihtiyaç olan bir sistemle çalışmaktadır. Bu kapalı sistemde ise bu rüzgâr enerjisini elektriğe çeviren rüzgâr jeneratörleri daha aktif verimli ve yan yana kullanabiliriz. Bu kapalı sistemde kullanacağımız rüzgâr jeneratörlerinin kanatlarını değiştirmemiz gerekmektedir. Küçük kutu içine rahat yerleştirebileceğimiz şekilde olmalıdır. Kanatlar su değirmeni şeklinde olmalıdır
Dışarı dan boru içinde gelecek havanım tam gücünden yararlanmak için boru ucu itfaiye hortum ucu gibi daraltılarak bu rüzgâr jeneratörünün kanatlarına tam çarpacak şekilde monte edilir.
Böylece soğuk ve kuvvetli rüzgârdan tam verim alınabilir.
Yukarıdaki içine monte edilen rüzgâr jeneratörü kutuları yan yana ve veya üst üstte koyularak ve bu kutuları birbirine borularla bağlayarak elektrik üretilebilir.
Yan yana üst üste 10.tane 20 tane 50 tane 100 tane vs. sayıda kutu yerleştirilerek bir seferde aynı rüzgârdan yararlanarak hepsinden elektrik üretilebilir.
Sistemin ilk başından giren hava soğuk suyla yıkanarak temizlenir yoğunluğu ve kuvveti artarak yoluna devam eder. Rüzgâr jeneratörlerini sırayla çevirerek elektrik üretilmesini sağlar.
Yani 1 metreküp hava sistemin başından girip önündeki kaç tane rüzgâr jeneratörü varsa onları çevirerek elektrik üretip aletli spor bölümüne ulaşır ve oradan körükler sayesinde dışarı çıkar.
Bu sistemde saniyede 1 metreküp hava temizleniyor desek günde 86.000 metreküp hava temizlenmiş olur.
Bunu saniyede 1 metreküp değil de 10, 20. 50 100 metreküp olarak alırsak bu sonuçlara göre hava temizliği daha fazla olur.
Bu sistemin çalışmasında kullanılan spor aletlerini çalışma mekanizmalarına en az kuvvetle en fazla şekilde çalışacak körükler monte edilerek sistem tamamlanır.
Aletli spor yapan kişiler her hareketlerinde bu körükleri çalıştırmış olur ve her körük sistemden emdiği havayı dışarıya verir.
Sistemin son noktasında yıkanarak temizlenen hava elektrik üreterek tekrar atmosfere karışır     
  Hava sızdırmaz açılır kapanır kutuya bu su değirmeni çarkı şeklinde kanatlı rüzgâr jeneratörünü kutu içine sağlamca monte edildikten sonra kutu içinde dışarıdan gelen ve kutudan çıkacak olan rüzgârın gücünden tam yararlanabilmek için kutuya giren ve çıkan boruları en uygun yere yerleştirilir. Böylece aynı rüzgârın gücüyle çarkın 2 defa dönmesi sağlanır.        
   ---
 

  ---
 

SPOR YAPARKEN HAVAYI TEMİZLEYEBİLİRİZ VE ELEKTRİK ÜRETEBİLİRİZ

      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

RASTGELE SAYFALAR