Kuleli Güneş Panelleri Sistemi Yapalım


KULELİ GÜNEŞ PANELLERİ SİSTEMİ YAPIMI

KULELİ GÜNEŞ PANELLERİ SİSTEMİ YAPIMI

Güneşten elektrik elde etmek için güneş panellerini çeşitli şekillerde kullanmaktayız.
Bu güneş panellerinin den daha fazla elektrik elde etme için aklıma gelen bir teoriyi anlatıyorum
Bu teorinin denenmesi ile elde edilecek verilerle yeni teoriler geliştirilebilir.    
   ---



   ---
AMAÇ
Güneş panellerinden elde edilecek olan elektrik enerjisini bizlerin kontrolü altında daha fazla daha verimli  daha ekonomik ve daha sürekli hale getirmek

TEORİNİN NEDEN ORTAYA ÇIKTIĞI

Şu anda güneşten elektrik elde etmek için kullanılan paneller alan üzerine bizim kontrolümüz dışında ve tek yönlü ve belli açıda yerleştirilmekte geniş yüzey kaplamaktadır.
Bu güneş panelleri belli açıdan gelen güneş ışınlarının % 25 ini kullanmakta geri kalan % 75 yansıtmaktadır.Bu yansıyan ışınlar bizim işimize hiç yaramamaktadır.

Bu güneş panelleri güneş ışınlarının en dik geldiği ve en sıcak olduğu  zamanlarda sıcaklıktan dolayı verim kaybetmekte
Bu güneş panelleri güneş ışınlarının çok az geldiği sabah ve akşam  vakitlerinde verimli çalışmamaktadır
Bu güneş panelleri güneşten gelen dik ışınları kullanmaktadır.Dolaylı olarak yansımalı gelen ışınları verimli olarak kullanamamaktadır.    

   ---



   ---

KULELİ GÜNEŞ PANELİ SİSTEMİ YAPIM

TEORİNİN DAYANDIĞI FİZİK KURALLARI
Şeffaf plastik ve cam güneş ışınlarını kırarak içinden geçirir.Bu ışığın  kırılması  ışığın yansıma açılarını değiştirir.
Kule şeklindeki şeffaf plastik veya cam bir yapı ya gelen ışınların çok az bir kısmını geri yansıtır.Işığın yansıma açısı düz yüzeye göre oldukça azdır.
Isınan hava yükselir ve yerine daha soğuk bir hava gelir.Kule şeklindeki bir  yapı içindeki hava ısınınca kulenin tepesine doğru çıkar ve tepesindeki uygun çıkış noktalarından çıkarak kuleyi terk ederler.Kulenin altında ve kuzeyinde bulunan soğuk  hava uygun giriş noktalarından girerek kulenin içinin soğumasını sağlarlar
Şeffaf plastik ve cam üzerine ışığı tek yönlü geçiren materyal ile kaplandığında tek yönlü ışığın geçişi sağlanmış olur.Diğer taraftan ışığın geri  yansıması ile ışık içeride dolaşmak zorunda kalmış olur.
Kule içinde yansımaların yönlerini değiştirmek için değişik şekillerde ışık yansıtıcıları yerleştirebiliriz.
Güneş panellerini değişik şekillerde kule içine dizerek bu yansıyan içeride  dolaşan ışıklardan elektrik elde etmesini sağlayabiliriz.

TEORİNİN UYGULAMA AŞAMALARI
Güneşten gelen direk ışıkları ve  çevreden gelen ışıkların içeride  toplanacağı  cam ve plastikten yapılmış  kule veya yarım daire şeklinde  malzemeye ihtiyacımız var
Direk ve yansıyarak gelen ışığı içeride  tutmak için her iki katın katı da tek yönlü geçiren malzeme ile kaplanması  sağlanmalıdır.
Bu  plastik ve ya cam kulenin tabanına   arasından  ışığın rahatça geçebileceği  boşluklar olacak şekilde güneş panelleri   dizilerek elde edilen enerji ölçülür.
Güneş panelleri üzerine gelen ışığın    % 25 kullandığına göre Bu kule içine kulenin alanının 2 katı 3 katı 4 katı ve hatta 5 katı güneş paneli yerleştirerek elde edilen elektrik ölçülerek en verimli miktar bulunur.
Kule içine yerleştirilen güneş panellerinin diziliş şekilleri değiştirilerek en verimli diziliş şekli bulunabilir.
Bence bu teori denenmelidir. Eğer başarılı olursa bizim kontrolümüzde dağ başında dahi  daha az alanda  kule şeklinde yapılarla  elektrik üretebiliriz.
Bu teori başarısız olsa da elde edilecek veriler yeni teorileri ortaya çıkarabilir     
   ---
 

  ---
 

KULELİ GÜNEŞ PANELİ SİSTEMİ YAPIMI

  
      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

RASTGELE SAYFALAR